tr?id=173120210563965&ev=PageView&noscript=1 Villasavarydema - Vakantiehuis met zwembad

Maison avec des Bois

Het 200 jaar oude huis wordt in het dorp ook wel ‘Maison avec des Bois’ genoemd. Dit betekent in het Frans ‘Huis met Hout’ en refereert aan de stijl waarin het huis ooit is gebouwd: vakwerkbouw.

Het huis is zoveel mogelijk gerestaureerd in deze stijl. Vroeger zat tussen het hout koeienmest; nu is dat cement. De straatingang van het huis was vroeger de ingang voor paard en wagen.

Zwembad met zonneterras

De afmetingen van het zwembad zijn 7 bij 3.50 meter en het is maximaal 1.50 meter diep. Aan de ronde kant van het zwembad loopt u via een trap comfortabel het water in.

Naast het zwembad is een douche en op het zonneterras kunt u op de ligbedjes heerlijk bijkleuren. Gedurende de dag zijn er meer dan genoeg plekken om zowel in de zon als in de schaduw te bivakkeren.

Woonkamer

In de zomer is de woonkamer koel en is regelmatig een vluchtplek als het buiten op het terras schroeiend heet is; in de winter is het er heerlijk warm door de reusachtige open haard.

De woonkamer is tevens een goed alternatief om te borrelen in de namiddag als het buiten te koud, óf te warm is.

Keuken

De ‘chocolade’ eiken houten keuken is van alle gemakken voorzien. Er is een groot vijf-pits gasfornuis met oven, een vaatwasser, afzuigkap, koelkast, veel bestek en andere hulpmiddelen. Het zal u geen enkele moeite kosten om de vele streekspecialiteiten om te toveren tot heerlijke gerechten.

Tuin

Vanuit de keuken loopt u vanaf het terras ( 10 bij 10 meter) via een trap de grote tuin in. In de zomer is er volop mogelijkheid om daar een schaduwrijk plekje te vinden onder de olijf- of amandelboom.

Vanuit de tuin leiden twee trappen naar het onderste gedeelte van terrein, waar het zwembad is. Er is een kleine algemene parkeerplaats naast het huis, handig voor het uit- en inladen van de bagage.

Beneden bij het zwembad is er nog meer eigen grond, waar de auto voor langere tijd kan worden geparkeerd.

Slaapkamers

Op de eerste verdieping zijn er twee grote slaapkamers met een tweepersoonsbed en een kleinere slaapkamer met twee aparte bedden.

Bij 1 slaapkamer is de badkamer geïntegreerd, de andere badkamer met douche heeft een prachtig uitzicht.

Op de eerste verdieping tevens een aparte WC en ruime hal met bergruimte. Op de begane grond is er nog een separate WC.

Genieten

Op de ontelbare marktjes in de omgeving zijn de heerlijkste producten te koop en ook in het dorp zelf is een uitstekende slager, een bakker en een klein kruideniertje, waar veel lokale producten te koop zijn.

In theorie hoeft u het dorp niet uit om te kunnen eten en drinken. In de keuken is veel aanwezig (kruiden, olie, azijn etc.) en dat mag allemaal worden gebruikt om te koken. Het spreekt vanzelf dat dit u dit wel weer dient aan te vullen.

Hank Ydema

  • T. +31 (0)6 149 984 29
  • E.

Copyright © - Villasavarydema, Alle Rechten Voorbehouden.
Ontwerp en realisatie - WSonline